נכסים להשקעה בחו"ל

מרבית האינדיקטורים מצביעים על כך ששניים מהשווקים הטובים ביותר להשקעה בנדל"ן בחו"ל הם פולין וגרמניה. אך ישנם מומחים גם בארץ וגם באירופה שמוכנים להישבע בהזדמנויות שיש במדינות שכרגע לא נראות בעיני מושכות במיוחד כגון פורטוגל, ספרד, קפריסין ואחרות ובכל זאת, משום שאני כן רוצה להיחשף לדעות אחרות אביא כאן את עיקרי הדברים: למה נכסים להשקעה בפורטוגל דווקא? אז גם אם אין לכם עדיין דרכון פורטוגלי או לחלופין אם אתם כבר בתהליך ולא ממש צריכים את ויזת הזהב, עדיין נראה כי לפורטוגל יש מה להציע. היתרון המרכזי שלה הוא תוכנית הפטור ממס לעשר שנים – כך שגם אם לא הלכתם על ויזת הזהב, תוכלו לקבל תנאים טובים מאוד להשקעה במדינה, במיוחד אם אתם פנסיונרים. כאמור לא הבחירה הראשונה שלי, אבל בהחלט אפשרות לבדוק בכובד ראש, במיוחד אם אתם מתכוונים להגר לשם. ואולי כן אוסיף שאם כבר פורטוגל אז משהו באזור הדרומי יותר, אך לא בחופים היקרים מאוד של הדרום, אלא באזור קומפורטה.

שוק נדל"ן מעניין אחר לטענת אותם מומחים הוא ספרד שבה עדיין כ15% מעסקאות הנדל"ן מתבצעות על ידי זרים. בין אם כאלו שפשוט חייבים נכס בברצלונה או כאלו שמעוניינים לפרוש באלמרה או כפרים פחות יקרים הנמצאים בקרבת הים. גם כאן לדעתי הנתונים המקרו כלכליים אינם מצדיקים זאת וההתאוששות לאחר הקורונה אינה מספקת וכל זאת כשאין אפילו אפשרות להוציא ויזת זהב, אך אם אתם מאוד בעניין של לדבר ספרדית ולא בכיוון של דרום אמריקה אז שווה בדיקה.

ואולי ההזייה הגדולה ביותר לדעתי להשקעה באירופה, שלעיה מוכנים להישבע מומחי נדל"ן כאלו ואחרים היא צרפת. אז לא משנה שפריז היא אחת הערים היקרות ביותר בטירוף ושאפילו אנשי צבא מזהירים את ראש הממשלה ממלחמת אזרחים בעקבות ההגירה וההתחזקות המוסלמית במדינה, עדיין נראה כי יש מי שמאמינים מאוד בשוק הנדל"ן במדינה, אחרת איך אפשר להסביר את המשך עליות המחירים בפריז בשנת הקורונה למרות הסגרים והעדר חיי הלילה והתרבות. שתבינו שמ"ר ממוצע בפריז עולה כ10 וחצי אלף אירו. גם המחירים בריביירה הצרפתית או באתרי הסקי רק רואים המשך עלייה. אז שוב יש כנראה תפיסות לכאן או לכאן. מה שבטוח זה שאם אתם בכיוון של השקעה בצרפת אז מומלץ להתייעץ עם אנשי נדל"ן מקומיים. כיום יש לא מעט אנשי מקצוע זמינים כאלו ברשת וחשוב לבדוק היטב את המיקום המדויק שבו תרצו להשקיע.