כל עונה מביאה עימה מנעד די רחב של שינויים, החל מארון הבגדים שלנו שמשתנה עם בואה של השמש ועד אל האורות באוטו שדולקים יותר שעות מאשר בעונות הקיץ. אבל בחורף ובעיקר בעונות המעבר מתגלים לא מעט חדרים ומבנים כי הם אינם מוכנים לכמויות גדולות של גשמים, בין אם מדובר בקומת גג הזקוקה לאיטום לאחר כניסה של מים מהגשם הראשון ועד אל מניעה של מעבר מים באזורים שונים ברחבי הבית. איטום של חדרים רטבים וגגות דורש לא מעט ידע כמו שלמדתי באתר פזקר, החל מהכנה של האזורים המיועדים ועד אל בחירה נכונה של חומרי איטום עמידים.
פעולות מקדימות לאיטום
ראשית כל אם מדובר במבנה שעבודות השיפוץ או הבנייה בו עדיין לא הגיעו לסיומן, הפעולה הראשונה שיש לבצע היא כמובן סיום עבודות האינסטלציה. שכן עבודת איטום עם הכנה לקויה עלולה לגרום להמשך חדירה של מים ולבסוף גם למפגעים שונים ברחבי החדר ובעוד אזורים בבית. שנית אם מדובר בגג ובו נבקש לבצע איטום, יש לנקות את הגג בצורה יסודית החל מהסרה של שכבות איטום בלויות ועד אל פסולת ואבק שיכול לפגום באיכות האיטום. הכנות אלו דומות גם לאזורים אחרים בבית, בין אם מדובר בקיר חיצוני או במרתף חדש מומלץ לבצע ניקיון יסודי החל מהוצאת ברזלים מיותרים בקיר ועד אל ניקיון וייבוש האזור המיועד לאיטום.
בחירה של חומרי איטום
בבחירה של חומרי איטום לחדרים רטובים חשוב לשים לב לכמה מאפיינים חשובים, הראשון ביניהם הוא כמובן עובי הקירות המיועדים לאיטום, מיקום החדר במבנה וכמובן סוג הבנייה והתשתיות הקיימות. שימוש במוצרי איטום דורשת גם הכרה במאפייני החומר והוראות היצרן, כך שבבחירת חומר האיטום מומלץ להכיר בנקודות הבאות. הראשונה היא כמובן הוראות הייצרן ואופי השימוש המומלץ לעשות בחומר, השנייה היא כמובן כמות החומר הנדרש לחדר שנבקש לאטום ואופי משיחת החומר. כיום ישנם עשרות חומרי איטום שונים בשוק, חלקם מגיעים בצורות משיחה שונות ובזמני ייבוש שונים החל מריסוס ועד לזמן ייבוש מהיר במיוחד. לכן את הבחירה יש להשעין על גבי נקודות אלו בכדי לאטום את החדר בצורה הרמטית ואפקטיבית.