היתרונות של שתלים למחוסרי עצם

בישראל השתלת שיניים היא אחד מההליכים הפופולריים כיום, המספרים מתארים מעל למאה אלף מטופלים הזקוקים להשתלת שיניים ועוד מגוון טיפולים משניים או משלימים לטיפול זה. אך מבין המספר המרשים של כמות המטופלים, מסתתרים עוד כמה נתונים שונים כמו כמות האנשים הסובלים גם ממחסור בעצם השן. הנתונים מראים כי כמעט חמישים אחוז מהמטופלים הזקוקים להשתלת שיניים, סובלים גם ממחסור עצם שן אשר נגרמים ממספר רב של סיבות כאשר הראשונה מבניהם היא כמובן נסיגת חניכיים. אך בשנים האחרונות מסתמן הפתרון המושלם עבור מטופלים אלו והוא מגיע במספר סוגים של שתלים המיועדים למחוסרי עצם.

פתרונות העבר

מחסור בעצם השן הוא אינו המצאה חדשה אלא בעיה מוכרת המלווה לא מעט מטופלים, היא בעיקר מאופיינת אצל מטופלים המשתייכים לאוכלוסייה המבוגרת אך היא איננה מסתכמת רק אצלם.
בעבר הלא רחוק הפתרונות אשר היו מוצעים היו בעיקר השתלת עצם שן, פתרון הנחשב גם לבעל אחוזי הצלחה די גבוהים ולאמין ביחס לטיפולים אחרים אך מלווה בלא מעט חסרונות. החיסרון הראשון והבולט מכולם הוא כמובן זמן ההחלמה אשר יכול להתארך בין עשרה חודשים עד שנה, אליו מצטרף גם הצד הכלכלי שבטיפול והוא עלול "להכפיל" את עלויות הטיפול הרגיל. אם כל אלו אינם מספיקים בזמן ההחלמה קיימים לא מעט איסורים שונים, החל מאיסור על טיסות ועד לפעילות ספורטיבית.

יתרונות השתלים

ישנם מעל לארבעה סוגי שתלים אשר יכולים להיות מעולים עבור מטופלים הסובלים ממחסור בעצם השן, הסוג הראשון והפופולרי במיוחד בשנים האחרונות הוא כמובן שתל הבייקון. שתל זה המיוצר בארצות הברית קצר במידה ניכרת משאר השתלים הרגילים, הוא איננו "מתברג" על עצם השן אלא מתחבר באמצעות הלחמה קרה או חיבור סיבובי. שתלי הבייקון נחשבים לשתלים קצרים וקיימים מעל לשלושים שנים עם אחוזי הצלחה די גבוהים, אליהם מצטרפים גם שתלים בזאליים המתקבעים בשכבה הקורטיקלית והקשיחה של עצם הלסת ובכך "עוקפים" את מחסור בעצם השן. חשוב לציין כי שני סוגים אלו של שתלים אינו זקוקים לזמן החלמה ומטופלים יכולים לבצע בהם שימוש כמעט מידי.